Tres Partes

Bemutatkozás, tagok

Moskal Angelika

A bécsi születésű, de lengyel gyökerekből származó hegedűművésznő 6 éves kora óta a hegedűnek él.

Tanulmányait Bécsben az 5. kerületben kezdte Dominika Falger-nél majd később az ukrán szólistánál Arkadij Winokurow-nál. Egyetemi tanulmányai során Linz és Bécs városaiban találta meg professzorait Arkadij Winokurow-ot és a bécsi filharmonikusok hegedűsét – Josef Hellt, akiknél egy magas színvonalra képezhette magát.

Angelika számos verseny díjasa, többek között az ausztriai Prima la Musica verseny szóló és kamarazene kategóriáiban, valamint a szlovák Talents for Europe verseny kiemelkedő versenyzője.  A hegedűművésznő zenekari, kamarazene és szóló fellépései során számos országban fellépett, mint Spanyolország, Portugália, Skócia, Amerika és Àzsia több országa.

Angelika jelen pillanatban a Bécsi Àllami Zeneiskolák 15. és 17. kerületi hegedű és szolfézstanára valamint a Tres Partes hegedűse.

Boigner Clemens

A bécsi-franciai csellóművész már 5 évesen csellózenével színesítette mindennapjait. Első tanára Prof. Georg Baich volt az 5. kerületi bécsi zeneiskolában. Korai tehetsége 15 évesen a bécsi konzervatórium előképző osztályába vezette Jontscho Bayrov professzorhoz. További akadémiai tanulmányait a Bécsi Zeneművészeti Magánegyetemen végezte Lilia Schulz-Bayrova osztályában.

Clemens gyönyörű versenyeredményeit a bécsi Prima la Musica versenyről, és a liezeni és kosicei csellóversenyeken érte el.

A csellómüvész zenei fejlődésében további mesterkurzusok különböző csellómüvészei, mint Martin Hornstein, Patrick Demenga, Wen-Sin Yang, Xavier Gagnepain és Franz Bartolomey segítették.

Clemens jelen pillanatban szabadúszó csellóművész és a Tres Partes csellistája.

Fuchs Diána

A komlói születésű zongoristának már kiskorában egyértelmű volt, hogy a zene nem csak a szenvedélye hanem fö foglalkozásaként fogja életét kísérni. Zeneiskolai éveit Lebeda Zsuzsanna és Milbauer Mária kezei alatt végezte. Majd felvételt nyert a Pécsi Müvészeti Szakközépiskolába, ahol Ancil Anita és Sárközy Zoltán tanították. Sikeres érettségi után a zene fövárosába, Bécsbe költözött, hogy tanulmányait az egyik legmagasabb színvonalú Zenemüvészeti Egyetemen végezhesse. Tanárai: Doris Adam, Thomas Kreuzberger, Stefan Gottfried és Albert Sassmann voltak.

2019-ben ösztöndíjat nyert a Royal Academy of Music zongora szakára Londonban, ahol tanára Amandine Savary volt.

Diána rendszeresen fellép szóló és kamarazenei formátumokban, többek között a budafoki Dohnányi Zenekar szólistájaként Guido Mancusi vezényletével, valamint a Tres Partes zongoratrió zongoristája.

A rendszeres koncertezés és tanítás mellett aktívan részt vesz számos mesterkurzuson. Meghatározó személyek zenei fejlödésében : Heinz Medjimorecz, Szokolay Balázs, Király Csaba, Malcolm Bilson, Jesper Boje Christensen, Amandine Savary és Steven Osborne.

Jelenleg a Bécsi Àllami Zeneiskolák 9. és 15. kerületi zongoratanára és korrepetítora.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük